Mancare de mazare de post – O reteta simpla, rapida si gustoasa, perfect potrivita ca mancare de post sau ca garnitura la o friptura de porc sau pui.
Ingrediente:
- 400 g mazare congelata Bonduelle
- 1 ceapa mai mare
- 1 morcov
- 1 lingura bulion
- 1 lingura faina
- 2 linguri de ulei
- marar uscat
- patrunjel uscat
- sare
- piper
- marar verde
Mod de preparare – Mancare de mazare de post:
1. Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Curatam morcovul, il spalam si il taiem in rondele. Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa si morcovul si le calim impreuna cateva minute pana cand ceapa devine translucida.
2. Adaugam mazarea congelata, completam cu apa cat sa o acopere si presaram cu sare, piper, marar uscat si patrunjel uscat. Lasam totul sa fiarba la foc mic pana cand legumele sunt gata.
3. Cand sosul a mai scazut si au fiert legumele adaugam bulionul amestecat cu faina si 1/2 de pahar de apa. Le mai lasam sa fiarba 5 minute apoi oprim focul si adaugam mararul verde tocat marunt. O putem servi alaturi de o salata de varza alba sau ca garnitura la o friptura de porc sau pui, daca nu tineti post.
Pofta buna!