Aperitive/Garnituri, Retete cu legume, Retete noi

Mancare de mazare de post

Mancare de mazare de post – O reteta simpla, rapida si gustoasa, perfect potrivita ca mancare de post sau ca garnitura la o friptura de porc sau pui.

Ingrediente:

  • 400 g mazare congelata Bonduelle
  • 1 ceapa mai mare
  • 1 morcov
  • 1 lingura bulion
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri de ulei
  • marar uscat
  • patrunjel uscat
  • sare
  • piper
  • marar verde



Mod de preparare – Mancare de mazare de post:

1. Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Curatam morcovul, il spalam si il taiem in rondele. Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa si morcovul si le calim impreuna cateva minute pana cand ceapa devine translucida.

2. Adaugam mazarea congelata, completam cu apa cat sa o acopere si presaram cu sare, piper, marar uscat si patrunjel uscat. Lasam totul sa fiarba la foc mic pana cand legumele sunt gata.

3. Cand sosul a mai scazut si au fiert legumele adaugam bulionul amestecat cu faina si 1/2 de pahar de apa. Le mai lasam sa fiarba 5 minute apoi oprim focul si adaugam mararul verde tocat marunt. O putem servi alaturi de o salata de varza alba sau ca garnitura la o friptura de porc sau pui, daca nu tineti post.

Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *