Papanasi cu dulceata de cirese amare – sunt foarte gustosi, fragezi si aromati. Papanasii cu smantana si dulceata este desertul indragit de toata lumea si se prepara foarte repede, cu ingrediente usor de gasit.
Ingrediente:
- 400 g branza de vaci grasa si foarte bine scursa de zer
- 300 g faina
- 1 pliculet praf de copt
- 2 oua
- un praf de sare
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 pliculet zahar vanilat
- ulei pentru prajit
Pentru servit:
Mod de preparare – Papanasi cu dulceata de cirese amare:
1. Intr-un bol mai mare punem branza de vaci bine scursa de zer, adaugam ouale intregi, zaharul vanilat, sarea si coaja rasa de lamaie.
2. Omogenizam totul foarte bine cu un mixer. Adaugam si faina impreuna cu praful de copt.
3. Omogenizam totul cu mana, fara sa framantam mult. Aluatul trebuie sa fie moale, usor lipicios. Dam aluat la frigider pentru 30 de minute.
4. Presaram putina faina pe masa de lucru si rasturnam aluatul pe ea. Intindem aluatul cu un sucitor intr-o foaie de 2.5 grosime. Decupam cercuri mari cu ajutorul unui pahar sau cu un inel metalic. In centru taiem rondele cu un dui metalic sau cu un dop de sticla.
5. Punem uleiul la incins intr-un tuci adanc. Punem papanasii in uleiul bine incins si ii prajim la foc potrivit. Prajim papanasii cam 1.5-2 minute pe fiecare parte.
6. Scoatem papanasii si ii punem pe un platou tapetat cu servetele de hartie absorbante.
7. Asezam papanasii pe farfurie, punem smantana peste ei apoi punem dulceata de cirese amare. Ii servim fierbinti. Ii puteti servi cu orice fel de dulceata doriti.
Pofta buna!