Dulceata de cirese amare – este o dulceata extrem de fina si cu un gust absolut deosebit. Este foarte parfumata si aromata.
Ingrediente:
- 1,5 kg de cirese amare
- 1 kg de zahar
- zeama de la o lamaie mica
Mod de preparare – Dulceata de cirese amare:
1. Spalam ciresele foarte bine si le indepartam coditele.
2. Scoatem samburii de la cirese cu o agrafa sau cu un ac de siguranta. Punem ciresele amare intr-o cratita mai adanca si adaugam zaharul peste ele. Le lasam asa cateva ore la temperatura camerei sa isi lase suc.
3. Le fierbem la foc potrivit pana se ingroasa siropul, amestecand din cand in cand. Adaugam si zeama de lamaie.
4. Verificam dulceata picurand o bobita de sirop pe o farfurie rece, aceasta trebuie sa ramana intacta, sa nu curga.
5. Punem dulceata in borcanele uscate cat este inca fierbinte, le sigilam apoi le intoarcem cu gura in jos 10-15 minute.
Pofta buna!