Retete cu carne, Retete noi

Chili con carne

Chili con carne – un preparat mexican delicios, usor picant. Aceasta reteta este ideala pentru iubitorii de carne, este gustoasa, satioasa si foarte usor de preparat.

Ingrediente:

  • 250 g carne tocata de porc
  • 250 g carne tocata de vita
  • 1 conserva de fasole rosie boabe Sun Food (400 g)
  • 1 conserva de rosii decojite cuburi (400 g)
  • 150 ml apa
  • 1 ceapa mai mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 lingurita rasa boia dulce
  • 1 lingurita rasa condimente speciale pentru chili con carne
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper



Mod de preparare – Chili con carne:

1. Curatam ceapa si ardeiul si le tocam marunt. Incalzim uleiul intr-o tigaie mai adanca si adaugam ceapa, ardeiul si usturoiul pisat.

2. Calim legumele 1-2 minute, apoi adaugam carnea tocata de vita si de porc, boia, condimentele speciale, sare si piper.

3. Amestecam totul foarte bine si o lasam la foc potrivit pentru aproximativ 15 minute, apoi adaugam 150 ml apa si rosiile decojite cuburi.

4. Fierbem totul pentru inca 15-20 minute la foc mic sau pana scade sosul la jumatate. Scurgem boabele de fasole si le spalam cu apa rece, le scurgem bine si le adaugam in chili.

5. Amestecam si mai fierbem mancarea 10 minute la foc mic. O servim calda alaturi de orez fiert, tortillas sau nachos.

Pofta buna!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *