Tort de biscuiti cu ciocolata – usor de preparat, cu ingrediente la indemana si accesibile. Este cel mai usor tort de pregatit pentru o zi festiva. Un desert delicios si aromat. Va recomand sa incercati si salamul de biscuiti cu rahat.
Ingrediente:
- 500 g biscuiti Petit Beurre
- 100 g rahat
- 100 g stafide
- 200 ml lapte
- 100 g unt
- 3 linguri cacao
- 150 g zahar
- 1 esenta de rom
- 150 g ciocolata cu lapte
- cocos pentru ornat
Mod de preparare – Tort de biscuiti cu ciocolata:
1. Sfaramam biscuitii cu mana, astfel incat sa ramana bucati mai mari si mai mici. Punem biscuitii intr-un bol mai mare, adaugam stafidele si bucatile de rahat taiat cubulete mici.
2. Intr-o craticioara punem laptele la fiert impreuna cu zaharul, cacaoa si untul. Le lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Apoi o dam deoparte sa se raceasca si adaugam esenta de rom.
3. Turnam compozitia de cacao peste biscuiti si ii amestecam foarte bine. Punem compozitia intr-o forma de tort (cu diametrul de 20 cm) cu pereti detasabili. Uniformizam tortul foarte bine.
4. Pentru glazura, topim ciocolata la bain-marie si o punem cat este inca calda peste tort.
5. Decoram tortul pe margine cu fulgi de nuca de cocos. Dam tortul la frigider pentru cateva ore inainte de servire.
Pofta buna!