Dulciuri, Retete noi

Tort de biscuiti cu ciocolata

Tort de biscuiti cu ciocolata – usor de preparat, cu ingrediente la indemana si accesibile. Este cel mai usor tort de pregatit pentru o zi festiva. Un desert delicios si aromat. Va recomand sa incercati si salamul de biscuiti cu rahat.

Ingrediente:

  • 500 g biscuiti Petit Beurre
  • 100 g rahat
  • 100 g stafide
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt
  • 3 linguri cacao
  • 150 g zahar
  • 1 esenta de rom
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • cocos pentru ornat



Mod de preparare – Tort de biscuiti cu ciocolata:

1. Sfaramam biscuitii cu mana, astfel incat sa ramana bucati mai mari si mai mici. Punem biscuitii intr-un bol mai mare, adaugam stafidele si bucatile de rahat taiat cubulete mici.

2. Intr-o craticioara punem laptele la fiert impreuna cu zaharul, cacaoa si untul. Le lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Apoi o dam deoparte sa se raceasca si adaugam esenta de rom.

3. Turnam compozitia de cacao peste biscuiti si ii amestecam foarte bine. Punem compozitia intr-o forma de tort (cu diametrul de 20 cm) cu pereti detasabili. Uniformizam tortul foarte bine.

4. Pentru glazura, topim ciocolata la bain-marie si o punem cat este inca calda peste tort.

5. Decoram tortul pe margine cu fulgi de nuca de cocos. Dam tortul la frigider pentru cateva ore inainte de servire.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *