Retete cu carne, Retete noi

Budinca cu piept de pui, cartofi si ciuperci

Budinca cu piept de pui, cartofi si ciuperci este o reteta rapida, consistenta si cu un gust deosebit de bun. Aceasta reteta de budinca este perfecta pentru un pranz in familie.

Ingrediente:

  • 300 g piept de pui
  • 250 g ciuperci
  • 6 cartofi potriviti
  • 1 ceapa
  • 200 ml smantana lichida
  • 150 g cascaval
  • patrujel verde
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui



Mod de preparare – Budinca cu piept de pui, cartofi si ciuperci:

1. Punem la fiert cartofii in coaja. Cand sunt fierti ii scoatem si ii lasam sa se raceasca, apoi ii decojim si ii dam pe razatoarea mare.

2. Pieptul de pui il taiem cubulete mici si il punem la prajit intr-o tigaie adanca in cele 2 linguri de ulei.

3. Cand pieptul de pui este usor rumenit il scoatem pe o farfurie.

4. In acelasi ulei punem la calit ceapa si ciupercile tocate marunt.

5. Cand ceapa si ciupercile sunt gatite, adaugam smantana lichida, pieptul de pui si asezonam cu sare si piper dupa gust. Le fierbem impreuna 2 – 3 minute.

6. Intr-un vas de yena punem amestecul de mai sus iar deasupra punem cartofii rasi pe care ii presaram cu putina sare.

7. Peste cartofi punem cascavalul dat pe razatoarea mica si dam vasul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la temperatura de 190 grade.

8. Scoatem vasul cand budinca prinde o culoare frumoasa si presaram cu patrujel verde sau marar dupa preferinta si servim fierbinte alaturi de o salata de varza.

Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *