Ciorbe / Supe, Retete noi, Retete populare

Ciorba de burta

Ciorba de burta este una cremoasa, gustoasa si foarte aromata. Aceasta reteta clasica este una dintre ciorbele preferate ale romanilor. Va recomand sa incercati si ciorba de pui a la grec.

Ingrediente:

  • un rasol de vita
  • 500 g burta de vita proaspata
  • 1 lingurita boabe de piper negru
  • 4 morcovi
  • 2 cepe
  • un pastarnac
  • 1/2 telina
  • 6 catei de usturoi
  • 3 galbenusuri
  • 375 g smantana grasa
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • otet dupa gust
  • sare



Mod de preparare – Ciorba de burta:

1. Pentru inceput punem burta taiata fasii si rasolul de vita intr-o oala cu 3 litri de apa sa fiarta bine pana cand incepe sa se formeze spuma si burta cu rasolul sunt fierte, apoi le scoatem din oala.

2. Intr-o alta oala punem 4 litri de apa rece si adaugam carnea, burta, boabele de piper, telina, pastarnacul, ceapa si 2 morcovi (legumele le curatam de coaja si le adaugam intregi). Le fierbem aproximativ 30 de minute.

3. Oprim focul, scoatem toate legumele si le aruncam ca nu avem nevoie de ele, burta si carnea le scoatem pe o farfurie apoi strecuram supa.

4. Cat timp se racoreste supa ne ocupam de dresul ciorbei. Intr-un bol incapator punem smantana, adaugam cele 3 galbenusuri si cu un tel amestecam foarte bine, apoi cu un polonic punem supa peste amestecul de smantana si amestecam bine. Vom completa cu supa pana umplem bolul iar compozitia de smantana a ajuns la aceeasi temperatura cu supa. Aceasta compozitie o turnam inapoi in oala cu supa.

5. Curatam ceilalti 2 morcovi si ii dam pe razatoarea mica. Intr-o tigaie adaugam 3 linguri de ulei si punem morcovul la calit pentru 2-3 minute.

6. Adaugam in supa morcovul calit, usturoiul zdrobit si carnea taiata cubulete mici.

7. Amestecam totul bine si asezonam cu sare si otet dupa gust (eu am pus 2 linguri de otet).

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *