Ciorbe / Supe, Retete noi

Ciorba de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec – este o ciorba hranitoare, foarte aromata, gustoasa si consistenta. Va recomand sa incercati si ciorba de cartofi cu afumatura si smantana.

Ingrediente:

  • un piept de pui cu os si piele
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 1 pastarnac
  • 2 linguri ulei
  • 100 g orez
  • 200 g smantana
  • 2 galbenusuri
  • 1 lamaie
  • sare
  • patrunjel verde



Mod de preparare – Ciorba de pui a la grec:

1. Spalam pieptul de pui si il punem la fiert intr-o oala cu apa si o lingurita de sare. Indepartam spuma care se formeaza.

2. Curatam legumele, le spalam si le taiem in cubulete mici. Intr-o oala punem cele 2 linguri de ulei la incins si sotam legumele pana se inmoaie.

3. Cand s-au inmuiat legumele adaugam orezul si il calim 1 minut impreuna cu legumele.

4. Cand pieptul de pui este fiert il scoatem din supa si il taiem in bucati potrivite. Supa in care a fiert pieptul de pui o turnam peste legume si le lasam la fiert cam 20 de minute pana cand legumele si orezul sunt bine fierte. Apoi adaugam pieptul de pui.

5. Intr-un bol punem smantana si cele doua galbenusuri, le amestecam foarte bine, apoi punem cate un polonic din ciorba peste amestecul de smantana pana umplem bolul.

6. Turman amestecul de smantana in ciorba si adaugam si zeama de lamaie dupa gust.

7. Oprim focul si presaram ciorba cu patrunjel verde tocat marunt.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *