Cornulete fragede cu rahat – cornulete aromate si vanilate, fragede de se topesc in gura. Aceasta reteta de cornulete este delicioasa si era desertul copilariei pe perioada iernii.
Ingrediente:
- 1 kg faina
- 400 g untura
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
- 2 linguri de otet
- 100 ml apa minerala
- rahat
- zahar pudra vanilat
Mod de preparare – Cornulete fragede cu rahat
1. Intr-un bol mai mare cernem faina si facem o adancitura in mijloc in care adaugam praful de copt si otetul.
2. Apoi adaugam untura rece, praful de sare si apa minerala. Framantam pana se obtine un aluat omogen, nu este nevoie sa framantam mult.
3. Lasam aluatul la frigider aproximativ 30 de minute, apoi il intindem, cam 2 mm grosime si il taiem in triunghiuri (ca in poza). Pe fiecare triunghi punem cate o bucatica de rahat si il rulam de la baza catre varf.
4. Le arcuim putin si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
5. Dam tava la cuptorul incins, pentru aproximativ 25 de minute la 170 grade C. Dupa ce se coc le scoatem din tava si le punem direct intr-un bol cu mult zahar pudra.
6. Cornuletele trebuie sa fie fierbinti, altfel nu se lipeste zaharul de ele. Asezam cornuletele pe un platou.
Pofta buna!