Guacamole – o reteta clasica mexicana de sos de avocado. Este un aperitiv simplu, rapid si delicios. Avocado este foarte sanatos deoarece contine grasimi bune si multe vitamine, antioxidanti si minerale.
Ingrediente:
- 2 avocado bine coapte
- zeama de la o jumatat de lamaie
- 1 catel de usturoi
- 1/4 ceapa rosie
- 1 rosie medie scobita de seminte si scursa de suc
- sare
- un fir de patrunjel verde
Mod de preparare – Guacamole
1. Primul pas pentru un guacamole de mare succes este alegerea fructelor de avocado, acestea nu trebuie sa fie nici prea moi nici prea tari. Taiem fructul pe lung, de jur imprejur. Il desprindem usor iar samburele il scoatem cu lama cutitului. Curatam pulpa de avocado cu o lingura si il punem intr-un blender vertical, adaugam zeama de lamaie, sarea si catelul de usturoi. Il blenduim bine.
2. Intr-un bol adaugam sosul de avocado, rosia taiata marunt (scobita de seminte si stoarsa de suc).
3. Amestecam totul foarte bine.
4. Am presarat pe deasupra cu ceapa rosie tocata fin si patrunjel verde tocat marunt. Am servit guacamole cu tortilla chips cu gust de branza. Il puteti folosi si ca sos pentru friptura sau cartofi dulci.
Pofta buna!