Conopida si broccoli gratinate – gratinarea este una din cele mai gustoase moduri de preparare a legumelor crucifere – broccoli si conopida despre care se stie ca au un gust anost si fad. Smantana si cascavalul dau acestor legume gust si le fac mai satioase. Aceasta reteta este simpla, rapida si foarte gustoasa daca se serveste calda.
Ingrediente:
- o conopida
- un broccoli
- 2 oua
- 200 g smantana muller 24% grasime
- 200 g cascaval
- sare dupa gust
- o lingura ulei
Mod de preparare – Conopida si broccoli gratinate:
1. Spalam bine conopida si broccoli si le desfacem in buchetele mici. Intr-o oala le punem la fiert cu putina apa si sare, aproximativ 10 – 15 minute, apoi le clatim cu apa rece.
2. Intr-un bol adaugam cele 2 oua, putina sare, smantana si 100 g cascaval ras, amestecam totul foarte bine.
3. Ungem un vas de yena cu o lingura de ulei si asezam buchetelele de broccoli si conopida intercalate.
4. Turnam compozitia de smantana peste legumele din tava si deasupra radem cascavalul ramas cat sa acoperim toata suprafata vasului.
5. Dam vasul la cuptorul incins si le lasam sa se coaca aproximativ 30 de minute sau pana cand acestea sunt bine rumenite deasupra. Se serveste calda simpla sau alaturi de o friptura.
Pofta buna!