Dulciuri, Paste, Retete noi

Paste cu pesmet si nuca

Paste cu pesmet si nuca – un preparat care iti aminteste de copilarie.  O reteta simpla, rapida, gustoasa si aromata. Va recomand sa incercati si reteta de melci cu branza si stafide.

Ingrediente:

  • 200 g paste fusilli
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri nuca macinata fin
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 linguri de stafide
  • esenta de rom
  • o lingurita de unt



Mod de preparare – Paste cu pesmet si nuca

1. Pentru inceput punem pastele la fiert conform instructiunilor dupa pachet. Intr-o tigaie punem pesmetul si nuca si le rumenim putin.

2. Apoi adaugam zaharul si il amestecam bine timp de 1 minut, apoi oprim focul.

3. Pastele le scurgem bine de apa si le punem intr-un bol. Adaugam un cub de unt peste paste si il amestecam sa se topeasca.

4. Apoi adaugam pesmetul rumenit, coaja rasa de portocala si stafidele scurse bine (pe care le-am inmuiat in apa calduta cu putina esenta de rom).

5. Amestecam totul foarte bine si le servim calde.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *