Mini-cheesecake cu fructe proaspete este un desert racoritor, fara coacere, nu necesita mult timp de preparare si este absolut delicios.
Ingrediente:
- 150 biscuiti digestivi
- 50 g unt
- 250 g mascarpone
- 200 ml frisca lichida
- 2 linguri zahar pudra
- 1 pliculet de gelatina
- capsuni si afine pentru decor (sau fructe dupa bunul plac)
Mod de preparare – Mini-cheesecake cu fructe:
1. Zdrobim biscuitii in robotul de bucatarie. Punem biscuitii zdrobiti intr-un bol, iar peste ei adaugam untul topit si amestecam totul foarte bine.
2. Intr-un bol batem frisca spuma. In alt bol mixam crema de mascarpone impreuna cu zaharul pudra. Apoi adaugam frisca batuta peste crema de mascarpone si o amestecam usor cu o paleta de silicon pana se omogenizeaza bine.
3. Gelatina o punem in 50 ml de apa rece sa se hidrateze timp de 10 minute. Apoi o punem la bain-marie pana se dizolva toata gelatina. Adaugam gelatina peste crema de mascarpone cu frisca si o amestecam bine.
4. Intr-o tava de muffins punem cosuletele speciale de hartie. Apoi in fiecare cosulet punem cate o lingura din amestecul de biscuiti cu unt si ii presam bine cu dosul lingurii.
5. Adaugam crema de mascarpone cu frisca peste blatul de biscuiti astfel incat sa mai ramana un spatiu de aproximativ 3 mm. Dam tava la frigider pentru 3-4 ore.
6. Scoatem tava de la frigider cand crema s-a intarit si le ornam dupa bunul plac cu fructe proaspete.
7. Le mai lasam la rece o ora apoi le putem servi cu multa placere.
Pofta buna!