Dulciuri, Retete noi

Melci cu nuca si cacao

Melci cu nuca si cacao, insiropati – sunt super aromati si gustosi. Merg foarte bine cu o cana de lapte cald.

Ingrediente:

  • 600 g faina
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri de zahar
  • 25 g drojdie proaspata (sau 1 plic drojdie uscata)
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 50 g unt
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri nuca
  • 3 – 4 linguri zahar

Pentru sirop:

  • 200 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • o esenta de rom

Pentru uns:

  • un galbenus de ou
  • o lingura de lapte



Mod de preparare – Melci cu nuca si cacao:

1. Intr-un bol mai mare cernem faina si facem o gaura in mijloc. Punem drojdia intr-un bol mic si o dizolvata cu o lingurita de zahar, o lingura de faina si 2-3 linguri de lapte caldut, o amestecam bine apoi o punem in gaura facuta in faina si o lasam la dospit 8-10 minute.

2. In alt bol batem ouale cu zaharul, uleiul si sarea, le adaugam peste maia si amestecam.

3. Adaugam si laptele caldut si framantam.

4. Framantam aluatul pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini.

5. Acoperim aluatul cu o folie alimentara si il lasam la dospit (la loc cald fara curenti de aer) pana cand isi dubleaza volumul, aproximativ o ora.

6. Impartim aluatul in doua bucati. Luam o bucata si o intindem pe masa de lucru in forma dreptunghiulara cu o grosime de circa 0.5 cm. Ungem aluatul cu unt topit si il presaram cu zahar, cacao si nuca.

7. Rulam aluat strans, apoi il taiem rondele de circa 4-5 cm.

8. Asezam melcii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pastrand o distanta intre ei si ii mai lasam la dospit 25 – 30 de minute. Apoi ii ungem cu galbenusul de ou batut cu lapte si dam tava la cuptorul incins pentru circa 40 – 45 de minute. Cat timp stau melcii la cuptor ne ocupam de sirop.

9. Punem o cratita pe foc cu 200 ml apa si 4 linguri de zahar, o lasam sa fiarba 10 minute apoi oprim focul, iar cand siropul s-a racit adaugam si esenta de rom. Cand s-au rumenit frumos pe deasupra ii scoatem pe o tava si ii insiropam cu cate 2 linguri de sirop.

10. Ii putem servi calduti sau reci. Sunt foarte gustosi si fragezi.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *