Ciorba de dovlecei – o ciorba de sezon, usor de preparat si foarte gustoasa. O putem servi rece sau fierbe, cu crutoane sau fara. Iar daca tot aveti dovlecei in casa puteti incerca si reteta de dovlecei umplutu cu carne tocata de porc.
Ingrediente:
- 2 dovlecei mici
- 1 ceapa maricica
- 1 ardei verde gras
- 2 rosii decojite
- 1 morcov
- 1 lingura bulion
- sare
- marar verde
- 3 l apa
- 200 ml bors
Mod de preparare – Ciorba de dovlecei:
1. Spalam legumele si le taiem in cubulete mici, mai putin dovleceii.
2. Dovleceii ii taiem in bucatele mai mari.
3. Intr-o oala punem toate legumele la fiert cu sare si la sfarsit cand sunt aproape fierte adaugam borsul si bulionul si mai lasam putin sa fiarba.
4. La final inainte sa stingem focul adaugam mararul verde tocat marunt.
Pofta buna!