Paste, Retete cu legume, Retete noi

Spaghete cu ciuperci in sos rosu

Spaghete cu ciuperci in sos rosu – o reteta simpla, rapida si gustoasa, potrivita pentru o cina. Le putem servi simple sau cu parmezan ras deasupra. Va recomand sa incercati si spaghetele cu pui si ciuperci.

Ingrediente:

  • 250 g spaghete Barilla nr. 5
  • 250 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • oregano
  • busuioc



Mod de preparare – Spaghete cu ciuperci in sos rosu:

1. Pentru inceput punem spaghetele la fiert in apa cu sare. Le fierbem conform instructiunilor de pe pachet. Cat timp fierb spaghetele ne ocupam de sos. Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Intr-o tigaie mai adanca punem uleiul la incins si adaugam ceapa sa o calim.

2. Spalam ciupercile si le taiem in patru (daca sunt mai mari le taiem in mai multe bucati potrivite). Adaugam ciupercile peste ceapa calita si le calim impreuna pana scade apa lasata de ciuperci.

3. Turnam 200 ml apa, adaugam pasta de tomate, presaram cu sare, piper, oregano si busuioc. Le lasam sa fiarba 5 – 7 minute la foc potrivit.

4. Scurgem bine spaghetele de apa si le punem in tigaia cu sos. Le mai lasam sa fiarba impreuna 1 minut, apoi oprim focul.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *