Cartofi noi la cuptor cu marar – o reteta de sezon, o reteta rapida, usoara si sanatoasa. Este o garnitura foarte gustoasa si aromata. Pentru aceasta reteta ar fi de preferat sa alegem cartofii cei mai mici si rotunzi.
Ingrediente:
- 400 g cartofi noi
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- boia dulce
- 3 fire de marar verde
Mod de preparare – Cartofi noi la cuptor cu marar:
1. Spalam cartofii foarte bine de pamant cu ajutorul unui burete de bucatarie, nu ii curatam de coaja. Taiem cartofii in jumatate sau in sferturi, iar pe cei mici ii putem lasa intregi. Ii punem intr-un bol si adaugam peste ei uleiul, sarea, piperul si boiaua.
2. Amestecam cartofii foarte bine si ii transferam intr-o tava. Dam tava la cuptorul incins pentru 40 de minute sau pana cand cartofii sunt bine rumeniti.
3. Imediat ce ii scoatem din cuptor ii presaram cu marar verde tocat marunt. Ii putem servi ca garnitura la o friptura sau ca atare alaturi de un sos de smantana cu usturoi, sos tzatziki sau o salata de rosii.
Pofta buna!