Stufat de pui cu sos de rosii – este o reteta de sezon, o reteta usoara, gustoasa si aromata. Merge foarte bine cu o paine taraneasca si un pahar de vin alb. Stufatul pe pui este o alternativa dietetica la stufatul din carne de miel. Nu toata lumea mananca carne miel.
Ingrediente:
- 3 pulpe de pui
- 3 fire de ceapa verde
- 3 fire de usturoi verde
- 1 conserva de rosii cuburi
- sare
- piper
- marar verde
- ulei pentru prajit
Mod de preparare – Stufat de pui cu sos de rosii:
1. Spalam carnea de pui (eu am folosit pulpe si aripioare), o portionam si o punem la prajit in uleiul incins, intr-o tigaie mai adanca. Le prajim bine pe ambele parti.
2. Cand carnea este facuta mai scurgem din uleiul din tigaie (mai lasam doar 2-3 linguri de ulei), apoi adaugam usturoiul si ceapa verde, tocate bucati mai mari, le amestecam bine.
3. Cand usturoiul si ceapa s-au inmuiat adaugam rosiile cuburi si amestecam.
4. Imediat adaugam si 200 ml apa calda si condimentam cu sare si piper dupa gust.
5. Lasam totul sa fiarba la foc mic, circa 25-30 de minute, pana mai scade sosul. Oprim focul si presaram cu marar verde tocat marunt.
6. Il puteti servi cu mamaliguta, cartofi natur, salata verde sau piure de cartofi.
Pofta buna!