Dulciuri, Retete noi

Gogosi cu iaurt (facute cu lingura)

Gogosi cu iaurt (facute cu lingura) – sunt perfecte atunci cand avem pofta de gogosi, dar nu avem timp sau chef sa stam sa framantam aluatul. Aceste gogosi se fac extem de repede, sunt pufoase si foarte gustoase.

Ingrediente:



Mod de preparare – Gogosi cu iaurt (facute cu lingura):

1. Intr-un bol adaugam ouale, zaharul, zaharul vanilat si le batem foarte bine.

2. Adaugam esenta de rom, iaurtul si le amestecam bine.

3. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Omogenizam bine toate ingredientele si putem adauga coaja rasa de lamaie.

4. Rezultatul va fi un aluat moale si cremos.

5. Intr-o tigaie sau tuci punem uleiul la incins. Cu ajutorul unei lingurite luam din aluat si il punem in uleiul bine incins (lingurita o bagam de fiecare data in uleiul incins pentru a nu se lipi aluatul de lingurita).

6. Dupa ce s-au prajit gogosile pe ambele parti, le scoatem cu o paleta si le punem intr-un castron tapetat cu hartie de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei.

7. Apoi le pudram cu zahar pudra cat inca mai sunt calde. Le puteti servi si cu gem sau dulceata.

Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *