Pulpe de pui in sos de smantana cu ciuperci – sunt nemaipomenit de gustose, se pregatesc rapid si sunt ideale pentru masa de pranz sau cina. Va recomand sa incercati si reteta de muschiulet de porc in sos de smantana cu ciuperci.
Ingrediente:
- 3 buc de pulpe superioare
- 1 ceapa
- 200 ml smantana pentru gatit 32% grasime
- 250 g ciuperci
- sare
- piper
- ulei pentru prajit pulpele
- patrunjel verde
Mod de preparare – Pulpe de pui in sos de smantana cu ciuperci:
1. Spalam pulpele bine, le presaram cu putina sare si le prajim in uleiul incins, pe ambele parti pana cand se rumenesc bine.
2. Scoatem pulpele prajite pe o farfurie si le lasam deoparte pana facem sosul de ciuperci cu smantana.
3. Scurgem uleiul din tigaia in care am prajit pulpele si mai lasam doar 2 linguri de ulei. Curatam ceapa si o tocam marunt. O punem la calit in uleiul din tigaie, iar cand ceapa este calita adaugam si ciupercile curatate si taiate felii, le presaram cu sare si piper si le calim cateva minute pana se evapora tot lichidul lasat de ciuperci.
4. Adaugam smantana de gatit si pulpele prajite.
5. Le lasam sa fiarba impreuna 5-7 minute la foc mic, apoi oprim focul si presaram cu patrunjel verde tocat marunt.
Pofta buna!