Dulciuri

Salam de biscuiti cu rahat

Ingrediente:

  • 400 g biscuiti petit beurre
  • 100 g rahat
  • 120 g zahar
  • 30g stafide
  • 300 ml lapte
  • 50 g unt
  • 30 g cacao
  • 1 esenta de rom
  • nuca de cocos



Mod de preparare:

1. Sfaramam biscuitii pusi intr-o punga cu un sucitor astfel incat sa ramana si bucati mai mari si mici. Ii punem apoi intr-o oala.

2. Adaugam stafidele si rahatul cubulete.

3. Intr-o oala punem pe foc laptele, zaharul, untul si cacaoa, pana se topeste zaharul.

4. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam esenta de rom.

5. Turnam  sosul peste compozitia noastra.

6. Amestecam totul foarte bine cu o lingura de lemn pentru a nu zdrobi prea tare biscuitii.

7. Turnam compozitia pe un celofan presarat cu nuca de cocos.

8. Presam salamul in foaia de celofan astfel incat toate bucatile sa se lipeasca, sa nu ramana goluri. Strangem celofanul la capete dupa ce se aranjeaza compozitia si il punem in frigider pentru 4-5 ore inainte de servive.

9. Il taiem in felii de 1-1.5 cm .

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *