Dorada cu legume la cuptor este o reteta simpla, rapida, foarte gustoasa si aromata. Dorata este un peste mediteranean, cu carnea alba si foarte putine oase. Puteti incerca si saramaura de crap.
Ingrediente:
- 2 dorada
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 1 ceapa mare rosie
- 1 legatura patrunjel verde
- 6 catei de usturoi
- 4 linguri de ulei de floarea soarelui
- o lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare – Dorada cu legume la cuptor:
1. Curatam cartofii si morcovii, ii spalam si ii taiem in rondele nu foarte groase. Intr-un vas de yena punem 2 linguri de ulei si asezam morcovii si cartofii.
2. Curatam ceapa, o taiem in solzisori si o punem peste cartofi.
3. Intr-un bol punem usturoiul pisat, sarea, piperul, uleiul si patrunjelul verde tocat foarte marunt. Pisam totul foarte bine pana obtinem o pasta, apoi adaugam in pasta 150 – 200 ml de apa.
4. Turnam sosul de patrunjel peste legume si dam tava la cuptor pentru 25 – 30 de minute la 200 de grade C. Cat timp stau legumele la cuptor, pregatim pestii. Ii curatam, ii spalam bine, apoi ii presaram cu sare si ii stropim cu zeama de lamaie. Ii lasam deoparte la temperatura camerei pana scoatem legumele de la cuptor.
5. Scoatem tava din cuptor si adaugam pestii peste legume.
6. Mai dam tava la cuptor pentru inca 20 – 25 de minute. Servim pestii cu legume imediat.
Pofta buna!