Aperitive/Garnituri, Diverse, Retete cu carne, Retete noi

Mamaliga cu branza, bacon si ou

Mamaliga cu branza, bacon si ou – este o reteta simpla, rapida si foarte gustoasa. Puteti incerca si reteta de mamaliga cu branza si smantana.

Ingrediente:

  • 1 l apa
  • 400 g malai
  • 1 lingurita de sare
  • 50 g unt
  • 1 lingura de ulei pentru calit baconul
  • 100 g bacon
  • 200 g branza telemea
  • 200 g smantana
  • 2 oua



Mod de preparare – Mamaliga cu branza, bacon si ou:

1. Intr-un tuci punem apa la fiert impreuna cu sarea.

2. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam malaiul treptat in ploaie, amestecand cu un tel (ATENTIE – apa sa nu dea in clocot, altfel se formeaza cocoloase).

3. Amestecam incontinuu cu telul cateva minute pana cand malaiul a absorbit apa.

4. Acum adaugam untul si mai lasam sa fiarba 15 minute la foc mic si mai amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn.

5. Cat timp fierbe mamaliga ne ocupam de bacon. Taiem baconul in fasii mai scurte, il punem la prajit cu o lingura de ulei si il rumenim putin.

6. Am intins mamaliga in 2 farfurii.

7. Am pus smantana peste mamaliga si am ras pe deasupra branza.

8. Peste branza am pus baconul apoi oul ochi prajit. Pentru ou punem uleiul la incins intr-o tigaie si il prajim bine fara sa il intoarcem, ca sa il lasam cu zeama. Presaram oul cu putina sare.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *